Despre site

Acest site este creat si administrat de Caruntu Radu – medic primar in Diabet Zaharat, Nutritie si Boli Metabolice. Am fost si sunt pasionat de preventia in medicina, cu o aplecare deosebita asupra stilului de viata – dieta, exercitiu fizic, odihna, relatii interumane de calitate.

Declar ca nu sunt afiliat nici unei organizatii sau companii farmaceutice cu interese financiare medicale.

De ce „Viata din plin”?

Ei bine, orice om isi doreste o viata de calitate, prospera, fericita si cel mai important poate …. sanatoasa. Fara aceste ingrediente nu poti avea o viata traita din plin. Vreau ca prin acest site sa ofer informatii utile pentru a ne pastra sanatatea, a preveni bolile cronice degenerative, a trata naturist\nutritional sau sustine tratamentul medicamentos printr-o dieta sanatoasa si a descoperi impreuna ce este adevar si minciuna in domeniul sanatatii si nutritiei, totul pe baze stiintifice si studii de specialitate.

Din pacate internetul abunda de informatii contradictorii, fake news si uneori chiar adevarate escrocherii menite sa promoveze alimente minune, tratamente naturiste indoielnice, diete nesanatoase, etc. Vreau sa aflam impreuna adevarul din spatele unor tratamente alternative prea bune ca sa fie adevarate.

OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) defineste starea de sanatate ca o stare de bine completa, fizica, psihica si sociala, si nu reprezinta doar absenta unei boli sau a unei infirmitati.

Avand aceasta idee in minte si luand in calcul pregatirea mea profesionala, vreau sa ofer informatii medicale de interes, pe intelesul tuturor, cu precadere axandu-ma pe stilul de viata sanatos, preventie, alimentatie corecta si sanatoasa, odihna si exercitiu fizic. Fiecare articol va contine una sau mai multe referinte bibliografice citand studii sau informatii validate stiintific. Acestea sunt incluse dupa fiecare paragraf in paranteze, sub forma de cifre cu link in spate.

Sper sa reusim impreuna in acest demers si sunt deschis si chiar va incurajez sa imi scrieti parerile, criticile sau sugestiile voastre.

Acest site nu este finantat de terte parti si foloseste doar mijloace proprii de finantare. De asemenea, informatiile oferite nu inlocuiesc sfatul medical de specialitate, ci incurajeaza relatia profesionala medic-pacient in orice problema medicala. In acest moment, nu afisam bannere publicitare sau link-uri afiliate ce pot aduce venituri.

Pentru detalii asupra utilizarii site-ului, moderarea comentariilor si felul in care gestionam datele voastre personale consultati pagina de „Termeni si conditii

P.S.: Am implementat o functie deosebit de utila pe site – in dreptul titlului fiecarui articol exista un simbol „semn de carte” ce afiseaza „Citeste mai tarziu” cand treci mouse-ul pe deasupra lui. Poti apasa aceste simboluri la oricat de multe articole vrei si sunt salvate pentru a fi citite mai tarziu.

Le poti gasi apoi in dreapta logo-ului din pagina principala (vezi sageata rosie explicativa din poza de mai jos).

 

Ultima actualizare: 23 iulie 2021