V-am vorbit despre beneficiile dietei mediteraneene asupra sanatatii intr-un articol precedent, si dupa cum v-am promis revin cu un plan alimentar detaliat pentru o saptamana.
Luni
- Micul dejun: Iaurt grecesc cu zmeură și fulgi de ovăz
- Prânz: Sandwich cu pâine integrală și legume, burger de soia/linte, ciuperci, etc
- Cină: Salată de ton (porumb, măsline, ton, ceapă, lămâie, ulei de măsline) cu crutoane. Un fruct la desert
Marți
- Micul dejun: Fulgi de ovăz, iaurt, stafide
- Prânz: Salată de ton
- Cină: Salată cu roșii, măsline, brânză feta
Miercuri
- Micul dejun: Omletă cu legume, roșii și ceapă. Un fruct
- Prânz: Sandwich din pâine integrală cu legume proaspete și brânză
- Cină: Lasagna mediteraneană (http://thesmartcuisine.com/cea-mai-gustoasa-reteta-de-lasagna-vegetariana/ sau http://gourmandelle.com/ro/lasagna-vegetariana-cu-ciuperci )
Joi
- Micul dejun: Iaurt cu fructe feliate și nuci
- Prânz: Lasagna rămasă de seara trecută
- Cină: Somon fript cu orez brun și vegetale
Vineri
- Micul dejun: Ouă și legume, în ulei de măsline
- Prânz: Iaurt grecesc cu zmeură, ovăz și nuci
- Cină: Pui/curcan la cuptor cu salată și cartofi copți
Sâmbătă
- Micul dejun: Fulgi de ovăz cu stafide, nuci și măr
- Prânz: Sandwich vegetarian cu pâine integrală
- Cină: Pizza mediteraneana cu făină integrală, brânză, ciuperci, legume și măsline
Duminică
- Micul dejun: Omletă cu vegetale și măsline
- Prânz: Pizza rămasă din seara trecută
- Cină: Pui fript cu legume și cartofi. Un fruct
Lasa un raspuns