Controleaza-ti mai bine diabetul folosind una din aceste aplicatii pentru smartphone

Traim intr-o era digitala si este bine sa folosim tehnologia, atunci cand ne ajuta si ne ofera avantaje certe. Bolnavii de diabet se confrunta zilnic cu anumite provocari si fiind o afectiune cronica este necesar sa o tina sub control cu atentie, pentru a preintampina complicatiile sau alte neplaceri.

Schimbarea stilului de viata si monitorizarea periodica a glicemiei sunt elemente esentiale in tratamentul diabetului, insa exista si unelte menite a face viata mai usoara pentru cei cu diabet.

Astfel, am decis sa va prezint o lista de aplicatii pentru telefon, ce ofera diverse functii utile:

  1. Glucose tracker & Diabetic diary. Your blood sugar – Ofera un jurnal in care se pot inregistra zilnic hemoglobina, glicemia, tensiunea arteriala, se pot seta remindere pentru insulina, se pot adauga medicamentele de administrat, simptomele zilei respective. Sunt generate rapoarte zilnice pentru a vedea trend-ul glicemiei si poti de asemenea exporta datele intr-un fisier ce-l poti trimite doctorului tau. Pentru descarcare acceseaza acest link (Android).
  2. Diabetes:M – o aplicatie mai avansata de control a diabetului zaharat, indiferent daca ai tipul 1, tipul 2 sau diabet gestational. Ofera conexiune Bluetooth cu o buna parte din glucometrele existente pe piata, poti inregistra zilnic glicemia, hemoglobina glicata, colesterolul, glucidele, proteinele sau lipidele consumate. In plus, ofera chiar si un calculator pentru bolusurile de insulina si grafice detaliate pe zile si ore cu activitatea fizica si caloriile consumate, alimentele ingerate, doza de insulina injectata, etc. O puteti descarca folosind link-ul pentru Android sau pe cel pentru iOS (iPhone, iPad).
  3. mySugr – una din cele mai populare aplicatii de acest gen. Se integreaza cu glucometrul tau prin Bluetooth si poate inregistra nivelul glicemiei, aportul alimentar, nivelul insulinei, medicatia administratata si carbohidratii ingerati. Exista si varianta Pro (contra cost), care ofera functii avansate, cum ar fi calculator al dozei de insulina, exportul datelor in format PDF, remindere, doze pentru pompele de insulina. Descarca aplicatia pentru Android sau pentru iOS.
  4. dahna – o aplicatie romaneasca lansata de doctorul cardiolog Gabriel Tatu-Chitoiu, ce promoveaza dieta mediteraneeana. Poti stabili necesarul zilnic de calorii, alegi o lista de ingrediente favorite si ti se genereaza retete si liste de cumparaturi. Ai la dispozitie 200 de retete si 300 de meniuri zilnice din care sa alegi. Primesti de asemenea ultimele noutati in domeniul nutritiei cu ajutorul notificarilor. Poti descarca aplicatia pentru Android sau pentru iOS.
  5. Beat Diabetes – o aplicatie utila pentru cei nou diagnosticati cu diabet zaharat. Ofera liste cu alimente de evitat sau care sunt alimentele recomandate, sfatul expertilor in a controla nivelul glicemiei, strategii de a-ti imbunatati activitatea fizica chiar stand acasa, dieta pentru diabet conform ghidului Asociatiei Americane a Cardiologilor (AHA), descriere detaliata a complicatiilor diabetului zaharat, tipuri de tratament. Poti descarca aplicatia pentru Android.
  6. Diabetes & Diet Tracker – poate cea mai complexa aplicatie din cele recomandate, insa doar contra cost (49 RON). Ofera un ghid de slabire pentru pacientii cu diabet, sau un plan alimentar pentru mentinerea greutatii, inregistrarea zilnica a caloriilor consumate, a nivelului de glicemie cu evaluarea nivelelor pre si postprandial, lista cu peste 800000 alimente si continutul lor nutritiv, controlul si inregistrarea duratei somnului, activitatii fizice si a medicatiei. In plus ofera grafice detaliate cu analizele tale: colesterol, Hb A1C, tensiunea arteriala, etc. Pentru detalii si descarcare folositi link-ul pentru Android sau cel pentru iOS

Voi ce aplicatie folositi pentru a urmari si controla mai bine diabetul ?